Predpremiera za Tezuka Osamu no Buddha

18
05/11
   

Med vsemi animiranimi filmi, katere bodo predvajali na 51. internacionalnem animiranem film festivalu Annecy 2011, posebno pozornost posvečamo animaciji Tezuka Osamu no Buddha, o kateri smo pisali že lansko leto.

Tezuka Osamu no Buddha bodo prvič predvajali v Evropi in sicer le nekaj dni pred uradno premiero v japonskih kinodvoranah. Gre za prvi animiran film naznanjene trilogije, čigar navdih izhaja iz Tezukinega dela o življenju princa Siddharte aka. Buddhe.

Sama manga “Buddha” je začela izhajati leta 1973 v reviji Shonen World, končala pa se je 10 let in 3000 strani kasneje. Tezuka se je za delo poglobil v spiritualni svet budizma v ikono in življenje budističnega stvaritelja. Zaradi tako kompleksnega lika je Tezuka nemudoma opozoril svoje bralce in same kritike, da ne gre za zvesto adaptacijo o samem Buddhi, saj obstaja nešteto verzij njegove biografije, temveč je tovrstno delo zgolj fantazijska zgodba z religioznim ozadjem.

Promocijski videoposnetek št.1

Na začetku je Osamu Tezuka želel upodobiti biografijo Shakyamunija (poimenovanje originalnega Buddha), vendar je tekom dela ugotovil, da bi želel tudi izpostaviti koncepte kot so “kaj je budizem?”, “kaj je smisel življenja?” in to je seveda odprlo vse več opcij in otežilo samo idejo. Zato je padla odločitev, da bo delo predstavljalo Tezukino osebno interpretacijo budizma.

Promocijski videoposnetek št.2

Režija je bila dodeljena Yasuomiju Ishifujiju, medtem ko je za adaptacijo skrbel Yoshida Reiko (Scrapped Princess, Kaleido Star). Za dizajn likov je zadolžen Hideaki Maniwa (Lovely Complex). Delo je potekalo pod nadzorom Shinzo Yukija (Pretty Cure, Dragon Ball Z the Movie). Glasbeno spremljavo pa je delal talentiran Michiru Oshima.

Sama animacija je stala 10.000.000 ameriških dolarjev, izdelana pa je bila v studiu Toei Animation v sodelovanju s Tezuka Production in Warner Bros, čigar naloga je narejeno trilogijo distribuirati širom sveta.

Vir: AnimeClick

   
This entry was posted in anime, dogodki. Bookmark the permalink.

Naključna ozadja za vaše namizje;

 
konachan-50484-alice_margatroid-touhou raki-suta027(1920x1200) konachan-56067-sample Konachan - 57637 hirasawa_ui k-on! watermark konachan-61658-saigyouji_yuyuko-touhou Japonska-solska-dekleta-v-uniformah---anime-ozadje-za-namizje- (57) Japonska-solska-dekleta-v-uniformah---anime-ozadje-za-namizje- (28) raki-suta024(1920x1200)